a

We spreken dezelfde taal.
Architectuur is de rode draad.

Mijn intense band met architectuur is gemakkelijk te verklaren: in 2008 ben ik cum laude afgestudeerd aan de TU Delft als architect. Na een aantal jaar besloot ik mijn schetsrol op te bergen. De camera werd mijn nieuwe gereedschap om mee te ontwerpen. Een soepele overgang waarbij mijn liefde voor architectuur de rode draad is.

Ik sloot mijn master af met een onderzoek over het toepassen van filmische instrumenten in architectuur. Het denken in scenario’s en het ‘monteren’ van de beleving van gebouwen en interieurs fascineert me en heeft mijn kijk op architectuur verrijkt. Dat vormt nu dan ook de basis voor mijn architectuurvideo’s, waarmee ik de tactiele en visueel ingestelde wereld van architectuur op een intense manier kan communiceren.

Het is voor mij een vanzelfsprekendheid om werk te leveren dat technisch gezien goed in elkaar steekt. De uitdaging is om op inhoudelijk niveau te laten zien waar het werkelijk om gaat. Want daarin schuilt de kracht van goed beeldmateriaal. Het gaat niet alleen om mooie foto’s of een oogstrelende video, het gaat om wat de beelden vertellen over de architectuur en context. Dat maakt het werk zo interessant en tegelijk ook specialistisch.

Mijn werk laat een herkenbare gelaagdheid zien. Het zijn altijd frisse beelden die de essentie van een ontwerp in heldere composities communiceren. Altijd nauwgezet, kritisch en met volle overtuiging. Vertrouw me je project met een gerust hart toe. Ik zal niet teleurstellen.

Architectuurfotografie De Rotterdam Stijn Poelstra

Testimonials

Zoals Stijn door zijn lens kijkt, zo kijken wij bij Hal2 naar een interieur, met veel oog voor detail. Door zijn achtergrond in architectuur weet Stijn feilloos wat wij als ontwerpers belangrijk vinden om uit te dragen. Het vertrouwde gevoel dat een interieur uitstraalt voor klanten, straalt Stijn uit naar ons, wij hebben weinig woorden nodig om elkaar goed te begrijpen.

Hal2

Mede door zijn achtergrond als architect weet Stijn als geen ander hoe hij de projecten moet fotograferen. De ruimtelijke kwaliteit en details weet hij op een bijzondere manier vast te leggen. Stijn is altijd goed voorbereid en denkt goed mee tijdens de fotografie.

Buro/S Architects

"Stijn laat met zijn fotografie zien dat hij een gebouw en de ingrepen begrijpt, waardoor zijn reportage het complete verhaal vertelt. Dit is een meerwaarde in zijn werk. Stijn combineert strakke architectonische zichtlijnen met levendigheid. Hij heeft oog voor details en textuur. Hierdoor komen onze projecten optimaal uit de verf."

Buro Koek