Fading Architecture

‘Fading Architecture’ is een serie in ontwikkeling en een abstracte weergave van architectuur die uit zijn context wordt gehaald.

In deze serie laat ik de context buiten beschouwing. Het gevoel voor schaal verdwijnt waardoor stringente geometrie en contrasten het beeld maken. De harde gevelmaterialen zoals metaal en glas steken af tegen de lucht die als een dromerige zweem extra nadruk op de architectuur legt.

Deze foto’s komen tot stand met behulp van een bepaalde techniek waarmee ik op een zonnige dag sluitertijden van circa drie minuten kan hanteren. De fel witte stapelwolken varen in die tijd voorbij en laten hun sporen achter als een zweem in de lucht. Het contrast tussen de zachtheid van de lucht en de bikkelharde materialen spreekt tot de verbeelding en is haast poëtisch te noemen.

Alle werken zijn beschikbaar in gelimiteerde oplage als zwart-witte fine-art print op dibond. De foto’s zijn voorzien van een folie waardoor het werk zijn matte uitstraling krijgt en beschermd is tegen UV licht.

In 2015 kreeg de toen kakelverse serie een eervolle vermelding tijdens de International Photography Awards.